I ett charmigt garage i hjärtat av Skåne sker magi varje dag

Här hittar vi Pelle, en man som genom sin otroliga styrka och kreativitet har förvandlat en tragedi till en passion som sprider glädje till många.

År 2014 förändrades Pelle och hans familjs liv radikalt.

En dag brast hans kroppspulsåder, och från att ha varit en fullt frisk, extremt aktiv person och framgångsrik tjänsteman i transportbranschen, blev han förlamad från bröstkorgen och nedåt. ”Det blev en stor omställning för mig,” berättar Pelle. ”Att hantera att jag aldrig mer kan gå eller jobba var tufft. Jag älskade den sociala biten av jobbet, och utan den var jag uttråkad.”

Men som tur var, hade Pelle stöd från sina närmaste. En av hans bästa vänner, Nisse, var en riktig stöttepelare. Han uppmuntrade Pelle att hitta nya intressen som kunde väcka gnistan till liv igen. Efter att ha provat allt från matlagning till syltning, föreslog Nisse att Pelle skulle prova att snickra fågelholkar. Med en bok om fågelholkar som startpunkt, började Pelle skapa.

Pelle och två fågelholkar

”Min första fågelholk var inte så grann,” skrattar Pelle. ”Den fick Nisse. Men med tiden tog det sig.” Pelle insåg att han hade en talang för träarbete, något som låg i hans gener då både hans farfar och farfarsfar var träsnidare.

En personlig fågelholk

Idag är Pelles fågelholkar och kubbspel eftertraktade. Varje beställning börjar med en intervju där Pelle ställer tusen frågor för att fånga alla detaljer som kan göra den blivande skapelsen unik. ”Någon kallades för giraffen i uppväxten, då får det bli en giraff som flyttar in i holken,” säger Pelle med ett leende. ”Inga köpesaker, allt skapas för hand.”

Assistansens Betydelse

Bakom Pelles framgång står hans fantastiska assistenter från Assistanspoolen. ”Utan mina assistenter hade jag inte haft orken att göra det lilla jag gör varje dag,” säger Pelle. ”Jag är oerhört tacksam att LSS finns och har fått tillbaka lite av mitt liv tack vare dem.”

Pelle har varit kund hos Assistanspoolen i många år och värderar den service och fina kontakt han har från kontoret högt. ”Det är guld värt,” avslutar han.

Så nästa gång du är i Skåne, missa inte chansen att besöka Pelle och hans magiska garage. Här förenas kreativitet, vänskap och livsglädje i varje unikt handgjort föremål. har du vägarna förbi välkommen in så bjuder jag på fika,” säger Pelle glatt.

Pelle
Pelle
Pelle