Du har rätt att välja din assistansutförare!

Om du har fått ett beslut om personlig assistans, oavsett om det är från kommunen eller Försäkringskassan, så har du rätt att välja vem som skall utföra assistansen åt dig. Du kan välja att få assistansen genom kommunen, vara egen arbetsgivare, eller anlita ett privat företag. Det finns också kooperativ som utför assistans.

Även om du har fått ditt beslut av en handläggare på kommunen, så har du alltså rätt att välja ett annat sätt att få din assistans utförd. Har du frågor eller funderingar om detta är du välkommen att kontakta oss.

Mvh, Carina Ryder
Vice VD

Vi är ständigt uppdaterade om vad som händer inom lagen som reglerar personlig assistans, LSS och närliggande lagstiftning. Vårt företag är medlem i PARO – privata assistansanordnares riksorganisation där vi kan vara med och påverka och där vi också har möjlighet att få tidig information om vad som händer i branschen. Assistanspoolen var även med och startade PARO.
För oss är det också självklart att följa FN:s konvention om barnens rättigheter, Barnkonventionen. Vi gör vårt yttersta för att prioritera att barnens bästa alltid beaktas och för att följa konventionen i sin helhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *