Arbeta hos oss

Ett arbete med ansvar och frihet.

Att arbeta som personlig assistent innebär att ingå i ett sammanhang och i ett samarbete som bidrar till att en annan människas vardag fungerar. Med hjälp av den personliga assistenten ska kunden kunna leva ett självständigt och oberoende liv, skapa villkor som är likvärdiga med andra människors samt själv kunna bestämma över sin livssituation. Att stödja en medmänniska i vardagen i hemmet är en uppgift som kräver respekt, omtanke, kreativitet men också en humanitär livsinställning. Behoven och därmed arbetsuppgifterna skiftar från person till person. De individuella lösningarna gör arbetet spännande, omväxlande och viktigt. Det är kunden som själv eller genom sina ombud, har inflytande över vad som ska göras och hur.

Välkommen med din ansökan till oss – Klicka här!

Assistanspoolen är arbetsgivare och Kundansvarig är din närmsta chef. Assistanspoolen är medlem i KFO. Det innebär att vi tillämpar kollektivavtalet med Kommunal för våra personliga assistenter. Din anställning är knuten till kunden där han eller hon vistas.

Du är försäkrad via afa försäkring när du arbetar.

Det är mycket viktigt att du får den introduktion i arbetet som du behöver för att känna dig trygg och kunna göra ett bra jobb. Behoven ser självklart olika ut beroende på hos vem du jobbar och vad du har för tidigare erfarenhet. Vi erbjuder webbaserad utbildning via Spira academy (extern länk).

Assistanspoolen bedriver aktivt förebyggande arbetsmiljöarbete för att bedöma och åtgärda arbetsmiljöproblem samt frågor som rör assistenternas arbetsuppgifter. Vår ambition är att ge stöd och en bra arbetsledning till assistenterna.

Personalmöten sker kontinuerligt med kundansvarig och assistenter. Arbetsmiljöarbetet kvalitetssäkras via vårt årshjul.

 

  • Läs mer
    Anna Jarl assistent hos Ebba
  • Läs mer
    En dag som verksamhetsadministratör
  • Läs mer
    Solgläntan-Kattis berättar om jobbet